Jste zde

Domů » Léto

Golf

Pohled na golfové hřiště v Rakousku
Autor: Maedi.

"Hole in one" mezi horami a greeny

Rakouský region Zell am See - Kaprun má jeden golfový klub. Nemá ale pouze jedno golfové hřiště, ale rovnou dvě.

Tyto dvě golfová hřiště se jmenují Schmittenhöhe a Kitzsteinhorn a obě jsou 18-ti jamková.

Mají název podle dvou známých místních vrcholků, které uvidíte při vaší golfové hře.

Nezáleží jestli jste začátečníci nebo profesionálové, na špičkové golfové zážitky se v Zell am See - Kaprun mohou těšit opravdu všichni.

Na Schmittenhöhe si můžete zahrát i disc golf - mix golfu a frisbee. Skvělá věc pro celou rodinu, při které zároveň uplatníte sport, zábavu a dovednosti.

O Golfclubu Zell am See - Kaprun mnozí lidé říkají, že je to 36 nejkrásnějších greenů mezi ledovcem, jezerem a horami. Majestátní hory, čistý vzduch a dvě skvělá golfová hřiště zaručují vysoce kvalitní hru.

Golfový klub se skládá ze dvou rovnocenných 18-ti jamkových hřišť "Kitzsteinhorn" a "Schmittenhöhe". Ve stínu dvou stejnojmenných známých hor najdou hráči golfu rovinatý terén, přírodní biotopy, jezírka obrostlá rákosem a různá odpaliště.

Ohromující přírodní kulisy pohoří Hohe Tauern a Pinzgauer Grasberge se postarají o zbytek. I přes alpskou polohu regionu je golfový klub v provozu obvykle již od dubna až do listopadu.

Golfisté různých úrovní zde naleznou vše, co potřebují pro skvělou hru. Udržované fairwaye a greeny v krásném přírodním prostředí, nebo třeba klubovnu i restauraci. U místních i mezinárodních pochoutek si navíc můžete vychutnat malebný výhled na hory.

Nejste žádní profesionálové? Nevadí. V golfové akademii Even Teplitsky vás to naučí a ještě efektivně zlepší vaši hru. V profesionálním obchodu se navíc můžete vybavit tím nejlepším vybavením.

A pak už jen vyrazit na driving range nebo green. V úvodním kurzu vás samozřejmě naučí základy. Máte již trochu více zkušeností? Dokonce i jedna hodina tréninku vám nemůže ublížit, naopak zkušeným golfistům spíše ještě výrazně zlepší hru.

Místní golfový klub je partnerem sdružení Golf Alpin. S kartou Golf Alpin Card obdrží navíc hosté řadu výhod a bonusů. Patří mezi ně výběr až 30 golfových hřišť v Tyrolsku a Salcbursku, a můžete získat 5, 4 nebo 3 green fee.

Obzvlášť skvělé jsou výhody v partnerských hotelech Golf Alpin v regionu. Ten, kdo hraje dobře golf, by měl mít také dobré ubytování a možnost využívat celou řadu 4 a 5-hvězdičkových hotelů.

Frisbee + golf = disc golf. Na Schmittenhöhe, vysoko nad městečkam Zell am See, si můžete zahrát tento sportovní mix. Stejně jako v golfu budete hrát z jakési odhazovací zóny a máte za cíl s co nejmenším počtem hodů trefit cíl (jamku).

Namísto hole budete švihat paží, namísto golfového míčku budete házet frisbee a namísto díry musíte trefit jeden koš. Soustředění, praxe, výdrž a trpělivost - s těmito vlastnostmi může být korunována vaše cesta na disc golfovém hřišti velkým úspěchem.

Na Schmittenhöhe se nachází 18-ti jamkové hřiště, nebo spíše 18-ti košové. Začíná se v nadmořské výšce 1.850 metrů, v blízkosti horní stanice lanovky Sonnkogelbahn. Dále se pokračuje k Sonnenalmu (1.400 m.n.m.) - tedy z kopce.

Budete postupně pokračovat koš za košem, dokud postupně všechny úspěšně netrefíte. Pak se můžete nazvat téměř profesionálním disc golfistou a vydat se na nějaké to občerstvení.

Ještě než začnete, možná byste si měli zaházet trochu nanečisto. Tři lehké koše jsou k dispozici podél Easy Line, tam je také základna pro tuto zajímavou hru.

Na hřišti můžete hrát zdarma, pokud máte vlastní lístek na lanovku. Za létací talíř se předem vybírá záloha ve výši 10 €. Půjčovny jsou u horní stanice lanovky Sonnkogelbahn nebo u dolní stanice lanovky Schmittenhöhebahn.

Disc golfový koš
Autor: Evan-Lovely

Místo

Golfclub Zell am See-Kaprun 47° 17' 38.4252" N, 12° 46' 21.7704" E
Location

Zell am See na FB