Jste zde

Domů » Fusch

Fusch - informace

Rakousko - obec Fusch

Fusch je malebná obec, rozkládající se mezi nejvyšší horou Rakouska - Grossglockner a jezerem Zeller See. V blízkosti vesnice mají turisté mnoho možností zábavy, třeba přímo v srdci národního parku Vysoké Taury (Hohe Tauern).

Centrum obce Fusch s kostelem bylo s velkou láskou kompletně restaurováno a vkusně vyzdobeno. Zvláštností je nádherné údolí Ferleitental, které je obklopeno pohořím Vysoké Taury sahajícím se svými 3000 m až téměř k oblakům. Nachází se zde chráněná oblast, kde se vyskytují jedinečné a vzácné orchideje a také zde pramení řeka Fuscher Ache, úžasná říčka plná duhových ryb.

Především děti nejen potěší, ale také poučí prohlídka pily "Mühlauersäge", kde mohou celoročně za každého počasí sledovat celou cestu dřeva od zasetí semínka až k výrobě dřevěných produktů. Můžete si zakoupit dřevěné hračky, otestovat své znalosti a dozvíte se také mnoho dalších zajímavostí.

Pravým rájem je tato oblast pro milovníky cyklistiky, ať již pro horská kola, závodní cyklistiku, nebo rodiny s dětmi na kolech. O všechny je zde vzorně postaráno, včetně kompetního servisu.

Fuchs leží v bezprostřední blízkosti evropského sportovního centra Zell am See - Kaprun, kde je postaráno o všechny druhy zábavy a sportu. Od poloviny prosince bývají v této lyžařské oblasti ty nejlepší sněhové podmínky a na Kitzsteinhornu již od začátku prosince panuje pravá zima, ke které neodmyslitelně patří třpytivý, čerstvě napadaný sníh.

Geografie: 

Zell am See na FB