Jste zde

Domů » Kaprun

Europa Sportregion, 1. část

Rakouské Alpy z Maiskogelu

Ve spolkové zemi Salcbursko, v okolí městeček Zell am See a Kaprun, se rozprostírá "Europa Sportregion". Zahrnuje také dvě známé lyžařské horské oblasti - Kitzsteinhorn u Kaprunu a Schmittenhöhe u Zell am See. Oblast Europa Sportregion je ideální pro profesionály, začátečníky i rodiny s dětmi, protože na Kitzsteinhornu je celá polovina všech sjezdovek považována za mírné.

Na Maiskogelu, malé lyžařské hoře mezi Kitzsteinhornem a Schmittenhöhe, jsou to dokonce celé 2/3 tamních sjezdovek. Ale nebojte se, ani skutečně zdatní lyžaři se zde nudit nebudou. Celkem je tu na výběr z více než 132 km sjezdových tras, rozložených na tři lyžařská pohoří.

Nejrozmanitějším a zároveň největším skiareálem v oblasti je nepochybně Schmittenhöhe, vypínající se nad Zell am See. Horské lanové dráhy vedou nahoru ze dvou míst, z Zell am See a ze sousedního Schüttdorfu.

Z Kaprunu se zase dostanete na Kitzsteinhorn, vrchol zdejší ledovcové lyžařské oblasti s téměř absolutní zárukou sněhu po celý rok. Budete zde sice marně hledat černé sjezdovky, ale zato tady objevíte různé lyžařské specialty jako je jízda na muldách, freerideové úseky anebo běžkařské trasy.
Z Kaprunu se také snadno dostanete na Maiskogel, který je poměrně klidný a z tohoto důvodu také ideální pro začátečníky.

Geografie: 

Zell am See na FB