Jste zde

Domů » Zima

Dovolená v Schüttdorfu

Rakousko - část Schüttdorfu

Schüttdorf je mětskou částí střediska Zell am See, kde žije necelých 6 tisíc obyvatel. Nabízí zajímavé protiklady - na jedné straně krásné jezero Zeller See s mnoha možnostmi k provozování vodních sportů a na straně druhé věčný led ledovcové oblasti na Kitzsteinhornu.

Sportovně zdatní návštěvníci dozajista ocení a taktéž využijí skutečně mnoho příležitostí nejen vodním sportům, ale i k pěší turistice, cyklistice i jízdě na horských kolech. Celý region je známý díky rodinnému prostředí a přátelskému přístupu, za což získal četná ocenění.

V zimě se oblast kolem Schüttdorfu, známá pod názvem Europa-Sportregion, po právu označuje za jednu z nejpopulárnějších destinací zimních sportů v celém Salcbursku. Na lyžaře a snowboardisty čeká na 138 km sjezdovek. Schüttdorf leží v samém středu a má tak přímé spojení prostřednictvím lanovky Areitbahn se sjezdovkami lyžařského areálu Schmittenhöhe.

Ale ani Kaprun neleží nijak daleko a dá se odsud vyrazit také ke sjezdovkám na ledovci Kitzsteinhorn nebo na Maiskogel. I zdejší nabídka pro běžkaře je opravdu pestrá, protože místní rozsáhlá síť běžkařských tratí zahrnuje více než 200 kilometrů (včetně stop u Pinzgau a Saalachtalu).

Pokud sportovat nechcete nebo jste již unavení, můžete využít také nabídku wellness aktivit. Místní ubytovací možnosti zahrnují apartmány, rekreační domy a hotely ve všech cenových relacích.

Schüttdorf - lanovka Areitbahn

Zell am See na FB