Jste zde

Domů » Kaprun

Akce v červenci 2013

Rakouské městečko Zell am See

NostalRad

Termín: 19. - 20. července 2013

Místo: Zell am See

Zajímavá událost na vás opět čeká v létě na náměstí v rakouském středisku Zell am See. Již po osmé tak můžete být svědky nostalgické jízdy na kolech. Jízda NostalRad volá do sedel všechny nostalgiky! Tato akce se koná již od roku 2004 a bezpochyby patří k těm nejzajímavějším speciálním letním podnikům v Zell am See.

Účastníci z celého regionu Pinzgau, ze všech žup Salcburska i z mnoha sousedních zemí (ti mohou pochopitelně přijet již na svém kole), z Bavorska, Německa, Slovinska, Itálie nebo z České republiky, se pravidelně účastní akce NostalRad a jezdí velmi rádi do Rakouska na toto setkání.

Burgfest 2013

Termín: 20. - 21. července 2013

Místo: Kaprun

Spolek přátel hradu Kaprun láká a zve všechny své příznivce opět i v roce 2013 na hradní slavnosti, které se těší všeobecně znamenitému renomé mezi přáteli středověku z blízka i z daleka. Více než 4000 návštěvníků si našlo svou cestu na poslední Burgfest v loňském roce, aby tu zažili na vlastní kůži onen pocit, jaký měli naši předci před několika staletími, kdy v Evropě vládlo rytířství a šlechta.

Osmý turnaj středověkých zápasů - Freikampfturnier zue Caprun - láká do Kaprunu středověké bojovníky s mečem, aby tu opět bojovali "muž proti muži" podle obyčeje Codex Caprunsensis. Kdo si chce užívat středověkého života ještě víc, může strávit den ve stanových táborech před hradem.

Večer můžete zažít koncert v rámci Burgfestu 2013 se skupinou Paddy Murphy. Milovníci folku a rocku si dozajista přijdou na své s vysokoprocentním lektvarem irské hudby, s Irish Speed Power Folkem, s Celtic Folk Rockem a s Irish-Ska. Písně o zeleném irském ostrově, o ženách a whisky, o boji za svobodu, o irských rebelech, námořnících a touze po dálkách, to vše budete slyšet na vlastní uši.

Tato hudba je neodmyslitelně spojena s tóny houslí, banja, mandolíny, kytar, bicích a basové kytary. Celému hudebnímu dojmu pak dominuje pět silných mužských hlasů. Tradiční irské písně a melodie jsou okořeněny chilli a pepřem a vytvářejí vpravdě zemitou atmosféru propocené hudební párty. Paddy Murphy se určitě postarají o vskutku inspirativní a nadšenou živou atmosféru a budou vyvrcholením celého letošního setkání!

Trizell Triathlon

Termín: 27. července 2013

V jednom z nejsportovněji orientovaných regionů v celé Evropě, v Zell am See - Kaprun, se bude opět konat mezinárodní triatlon. Znovu se dá očekávat návštěva asi 600 účastníků z více než 30 zemí, kteří si tuto prestižní sportovní událost na olympijskou vzdálenost nenechají ujít.

Závod se skládá z plavání na 1,5 km, ze 40 km jízdy na kole a z běhu na 10 km. Účastníci si tedy bezpochyby sáhnou až na samé dno svých fyzických i psychických sil.

Geografie: 

Místo

Náměstí v Zell am See 47° 19' 24.2004" N, 12° 47' 53.6172" E
Location

Zell am See na FB