Jste zde

Domů » Zell am See

Adventní období 2016

Zasněžené hory, křišťálově čistá voda, lesknoucí se hvězdy na nebi a na ulicích - to je advent v Zell am See - Kaprun.

Předvánoční čas 2016 tady začíná již koncem listopadu, kdy je celá oblast ve znamení hvězd.

Jako jediný region v Rakousku může nabídnout advent mezi ledovcem, horami a jezerem.

V malebných uličkách je umístěna umělecká výzdoba a láskyplně ozdobené stánky s lahůdkami a tradičními řemeslnickými výrobky.

Také Zellské jezero září v lesku hvězd - podél pobřežní promenády a dokonce i na jezeře uvidíte hvězdné dekorace.

Adventní trhy

Magické momenty čekají na návštěvníky hvězdných adventních trhů od čtvrtka 24. listopadu do pondělí 26. prosince 2016, a to vždy od čtvrtka do neděle.

Krásně ozdobené horské chaty lákají k procházce a k odpočinku. Poctivě zhotovené výrobky ze dřeva, stejně jako hračky, voňavé svařené víno, čerstvě upečené vánoční cukroví a pečené mandle se postarají o vánoční náladu.

Hudební vystoupení a mnoho dětských akcí završí příjemnou adventní atmosféru.

Otevírací doba:

Čtvrtek & pátek | 15:00 - 20:00 hodin
Sobota & neděle | 12:00 - 20:00 hodin

24. prosince 2016 | 10:00 - 14:00 hodin
25. + 26. prosince 2016 | 12:00 - 20:00 hodin

Vánoční strom a tanec "Trestererů"

Během vánočního období můžete zažít v celém regionu Zell am See - Kaprun tradiční zvyky. Při běhu Krampusů na začátku prosince uvidíte v ulicích chlupatá děsivá stvoření jak hlasitě zvoní.

Při každoročním "vynoření" vánočního stromečku (Christbaumtauchen) v průběhu vánočních svátků vytahují členové vodního záchranářského sboru vánoční strom potopený v hloubce 15 metrů zpět nad hladinu.

Potápěči s pochodněmi vytvoří kruh kolem místa vynoření nad hladinu, a poté dostanou vánoční strom za doprovodu slavnostní hudby na břeh Zellského jezera.

O několik dní později, přesněji 6. ledna, jsou završeny oslavy Nového roku slavnostním tancem "Tresterertanz". Tresterer jsou trochu hezčí Perchty (čarodějnice), které nosí drahé oblečení se zlacenou korunou s kohoutím peřím.

Díky speciálnímu tanci Trestererů se očekává bohatá sklizeň pro nadcházející rok, stejně jako štěstí, zdraví a vyhnání zlých duchů.

Hudebně hvězdný adventní okruh

Užijte si i vy adventní prohlídku tradičního a předvánočního Zell am See. Během této rozjímavé procházky budete doprovázeni dojemnou hudbou. Na Zellském jezeře také uvidíte magickou a plovoucí adventní výzdobu, skládající se z mnoha blýskavých hvězd.

Termíny:

2., 9., 16. a 23. prosince 2016 - vždy v 17:00 hodin na náměstí Stadtplatz

Hudebně hvězdný advent

Užijte si každý sobotní večer během adventu hudební hvězdy v zimním regionu Zell am See - Kaprun. Nechte se naladit adventní hudbou na blížící se Vánoce a relaxujte při uklidňujících tónech v krásné oblasti Rakouska.

Termíny:

26. listopadu 2016 | 18:00 hodin - "Is scho stüh uman See" - představení nového vánočního CD od Bürgermusik na lodi Schmittenhöhe, přístaviště Esplanade
3. prosince 2016 | 20:00 hodin - "Pinzgauer Adventsingen" ve Ferry Porsche Congress Centru
10. prosince 2016 | 18:30 hodin - adventní koncert Kiwanis Clubu v v katolickém farním kostele sv. Hippolyta
17. prosince 2016 | 20:00 hodin - adventní zpívání koled Bürgermusik, kostelní sbor a Musikum v katolickém farním kostele sv. Hippolyta

Připraveny jsou i další akce, jako je například advent na hradě Kaprun, který přivítá hosty s vánočním trhem a historickými koncerty s kulisami hradu Kaprun, nebo tradiční adventní Pinzgauerské zpívání ve Ferry Porsche Congress Centru (3. prosince 2016).

Krampusové v Rakousku
Geografie: 

Místo

Stadtplatz, Zell am See 47° 19' 24.3552" N, 12° 47' 53.8872" E
Location

Zell am See na FB